Hvad er hypnose og spørgsmål inden hypnosen for rygestop

Hvad kan hypnose bruges til?
Vi har alle prøvet at dagdrømme og det at dagdrømme er en ændret bevidsthedstilstand, som også kaldes en trancetilstand (hypnose). Når man er i en trancetilstand er det ubevidste sind mere modtageligt overfor forslag (suggestioner) og i trancen kan man hjælpes til at lave dybe forandringer, hvilket man kan bruge til at ændre vaner/mønstre i forbindels emed hypnose rygestop.  Ydermere kan man i den afslappede tilstand som en trance er, kontakte sit ubevidste og dermed de ressourcer, vi ikke umiddelbart er bevidste om og som vi kan få brug for i hypnose rygestop. Hypnose kan bruges til at komme af med af uønskede vaner i forbindelse med rygestop.  Hypnose rygestop er en god måde til at fjerne eller dæmpe angst og stress og ikke mindst til at styrke ens selvværd. 
Forskellen på hypnose og  `alm.` terapiI almindelig terapi mener man, at problemet er i det bevidste sind og at man finder løsningen på problemet i det ubevidste. Når man benytter sig af hypnose til rygestop vælger man at gå direkte til det ubevidste sind. Dermed får det bevidste sind ikke får mulighed for at forhindre den forandring vi kan opnå. 
-
Er vi  rygere eller fobiske fra vi bliver født? 
Her må svaret være et klart nej. Efterhånden  som vi lever, opbygger vi mønstre og ved at komme i hypnose er det muligt at få opbygget nogle mere hensigtsmæssige mønstre og dermed få sin livsenergi og glæde tilbage igen. 
-
Opfører man sig anderledes i hypnose?
Scenehypnotisører har specialiseret sig at få folk til at lave underlige ting under hypnose og det bruges ikke i almindelig hypnosebehandling. Ved almindeling hypnose er en del af ens bevidste sind altid tilstede, så man hører alt det, der bliver sagt og man har sin egen fri vilje. 
-
Vågner man altid op igen af en hypnose? 
Det er helt sikkert, at man altid  vågner op igen af hypnosen, men for nogle kan det være en sådan dejlig tilstand, at de ønsker at blive i hypnosen i nogle minutter længere end andre før de vælger at `vågne` helt op igen. 
-
Er alle i stand til at blive hypnotiseret? 
Man skal selv ville hypnotiseres for at kunne blive  hypnotiseret.  Så i princippet kan alle hypnotiseres.  Nogle har bare lettere end andre ved at gå i trance. Det vigtigste er, at man har tillid til hypnotisøren for så er det lettere at blive afslappet og dermed gå i trance. Kan man blive hypnotiseret mod sin egen vilje?Al rygestop hypnose er en form for selv-hypnose. Man bestemmer altså selv,  hvor meget man vil lade sig påvirke og derfor kan man ikke blive hypnotiseret uden man selv ønsker det.
-

Kan hypnotisøren styre en?
Svaret er nej. Man har lavet kontrollerede forsøg med hypnose, hvor man prøvede at få mennesker til at gøre ting, der var til fare for dem selv eller andre, mens de var i hypnose eller bagefter.  Konklusionen var, at det kan man ikke uden, at de selv vil være med til det. Hvis man forestillede sig at hypnotisøren kunne `styre` mennesker kunne, man jo også bruge det til at få forbrydere til at opføre sig `ordentligt` eller man kunne få bankkasseren til at udlevere en masse penge til en. Det kan altså ikke lade sig gøre at kontrollere eller styre andre mennesker under hypnose.  
-
Gode spørgsmål at tænke over inden hypnosen for rygestop:
Hvorfor vil du være røgfri?
Hvilke fordele er der ved et rygestop?
Hvilke fordele er der ved at fortsætte med at ryge?
Hvad får du ud af at være røgfri?
Hvordan forestiller du dig det vil være at være røgfri?
Ødelægger eller kan cigaretterne ødelægge noget, der gør dit liv værd at leve?
Er der noget du vil miste eller savne ved at blive røgfri?
Hvad tror du bliver den største udfordring i tiden efter dit rygestop?
Er der noget du kan gøre for at det bliver lettere?
Hvad vil du gøre ved abstinenserne?
Er der nogen, der kan støtte dig i tiden efter dit rygestop?

 

Udskriv E-mail

Hypnose rygestop | hypnose rygning | rygestop  | hypnose |